top of page

איך את מרגישה?

עודכן: 13 בדצמ׳ 2021



"אני לפני מחזור", "אני במחזור", "אני בדיוק אחרי", "אני בהריון", "אני אחרי לידה", "אני בגיל מעבר", " לא קיבלתי כבר 3 חודשים" .

כמה פעמים בחיים שלך התחשק לך לענות אחת מהתשובות האלה ואמרת במקום זה "הכל טוב" ?

***

אני זוכרת היטב את המורה להתעמלות לא מאשרת לי לשבת בצד כי "מחזור זו לא מחלה". זוכרת את המעסיק שהוריד לי את השכר כשחזרתי מחופשת לידה ראשונה, כי "אני פחות אפקטיבית עכשיו למשרד". זוכרת פגישות עסקיות שהבטן מתכווצת מכאב. זוכרת הכתמות מביכות כשהוסת מקדימה פתאום. אני זוכרת כמה חיכיתי לו, כשלכל הבנות בכיתה כבר היה מחזור סדיר חוץ מלי . אני זוכרת את הרופאים שנתנו לי הורמונים כדי לעזור לתסמינים ולא סיפרו לי על השלכות הבריאותיות שיתכנו כתוצאה מזה. ואת האדוויל והאדקס הקבועים בתיק למקרה ש..

אז

להיות אישה זה להיוולד עם כמיליון ביציות.

(בניגוד לגבר שמייצר, מרגע שהוא בשל, זרע חדש כל עת שבוחר).

זה אומר, שמרגע שנולדנו – הגוף שלנו פועל לפי ולמען המחזור החודשי. יש לנו אברי רבייה יחודיים (רחם,שחלות, חצוצרות) שזקוקים לאספקה שוטפת של דם עוד הרבה לפני שיש להם שימוש וגם אחרי שהשימוש בהם נגמר.

חלק נכבד מהמערך ההורמונלי שלנו בא לשרת את הפריון , לו רובינו נזקקות פעמים בודדות מתוך כ 400 מחזורים שנחווה במהלך חיינו הבוגרים.

ומערך הורמונלי, כמו מערך הורמונלי, כשהוא לא מדוייק, זה כואב.

***

תסמונת קדם וסתית (PMS) כוללת ביטויים פיזיולוגים ופסיכולוגיים משמעותיים מבחינה קלינית . ביטויים שעלולים לפגוע ביכולת התפקודית של האשה. תסמינים אלו נעלמים לרוב תוך מספר ימים מתחילת הווסת. ע"פ מחקר שנחשפתי אליו לאחרונה, 47.8% מהנשים בעולם חוות תסמינים אלה מתוכן כ-20% חוות תסמינים חמורים מספיק כדי שיפגע תפקודן.

אז למה אנחנו משלימות עם זה, כאילו זה נורמלי, ופשוט מסתובבות עם אדוויל/אדקס בתיק למקרה ש..?

תסמינים של PMS כוללים שינויים בתיאבון, עלייה במשקל, כאבי בטן, כאבי גב, כאבי גב תחתון, כאבי ראש, נפיחות ורגישות של השדיים, בחילות, עצירות, חרדה, עצבנות, כעס, עייפות, חוסר שקט, מצבי רוח ובכי. כשהתסמינים חמורים, "החגיגה" עלולה להגיע גם בזמן הביוץ ואז באמת לא נשארים כמעט ימים טובים בחודש.

***

מחקרים ונסיון קליני רב שנים, הראו שדיקור סיני וצמחי מרפא יעילים בטיפול ב PMS. לפעמים הבעיה נפתרת לגמרי ולפעמים לאחר תקופת הטיפולים הראשונה, תזדקי לטיפול מונע אחת לחודש, לפני הוסת. תלוי בתסמינים ובאורח החים שאת מנהלת.

***

לפני הגעתך לטיפול מומלץ להוריד אפליקציה לניהול המחזור החודשי כמו woman log ולתעד את הסייקל. מקדים/מאחר/כמה דימום/מתי התסמינים. המעקב יסיע לי לדייק באבחנה ובטיפול ולאחר מכן יסיע לעקוב האם המצב השתפר.

בהגיעך לטיפול, נקדיש חלק ניכר מהטיפול הראשון לתשאול מעמיק ולאבחנה. נגדיר יחד את מטרת הטיפול. נקבע מדדים להצלחתו ונשתמש בכל הכלים העומדים לרשותינו בכדי שתרגישי יותר טוב כבר לאחר מספר טיפולים. החל מהטיפול השני כבר תוכלי לקבל צמחי מרפא לשימוש עצמי בבית. צמחי המרפא , נרקחים עבורך אישית על פי האבחנה.

***

כמה המלצות לטיפול עצמי בתזונה ובתנועה, במידה ואת חווה PMS :

תזונה - כמויות קטנות יותר בכל ארוחה. ללעוס היטב ולאט, ולהשאיר מעט מקום פנוי בקיבה . הוסיפי למזון המבושל: עלי חרדל, עלי דפנה/ כורכום,/בזיליקום/הל/ מיורם/ כמון או בצל לפי טעמך. הוסיפי לארוחות שלך, מוצרים כמו עלים ירוקים, שומר, שמיר, ג'ינג'ר, פלפל, לפת, רוזמרין, מנטה, מליסה, צנון.


פחות טובים מזונות חריפים מדי כמו פלפלים חריפים, בימים שלאחר הווסת חשובה תזונה חמה מבושלת ועשירה יותר.


תנועה – תנועה אירובית בימים שלפני הוסת והביוץ, עשוייה להקל.


שימי לב כי בדיקות הדם שלך תקינות ואינך סובלת מאנמיה וכי את שותה מים במידה מספקת (מידת מים מספקת היא כמות בה השתן שלך בהיר יחסית, ללא ריח חריף ומגיע בכל שעתיים שלוש).


להתייעצות אישית בקליניקה וטיפול טבעי בתסמיני PMS , מוזמנת ליצור קשר 0507554423

 
 
 

Comments


bottom of page